Rugaciunea de zi cu zi!

Exista bine dincolo de spectrul evanghelic. Sunt, dincolo de noi, oameni dedicati Domnului si semenilor lor, oameni deschisi spre a imbogati pe altii cu viata lor.  Oameni care nu se sfiesc sa puna pe altar ceea ce sunt, ceea ce au spre binele celorlalti, adesea binele lor vesnic.

Unul dintre profesori a venit intr-o dimineata in clasa si ne-a spus de acest sait. Il surprinsese si pe el intr-un mod foarte placut si dorea sa ne determine si pe noi sa incercam. Noi nu am fost multi in an, ce sa-i faci, teologia nu ofera perspective prea marete, si de aceea cred ca putini au luat aminte la sfatul profesorului. In fond era vorba de un sait si putini dintre colegii mei se intelegeau bine cu internetul. Eu insa am incercat si asta mi-a imbogatit multe zile, unele dintre ele proiectate in negru…

Este vorba despre un sait al iezuitilor, un sait in limba engleza, un fel de podcast. La fiecare inceput de saptamana poti sa iti cobori pe playerul tau (telefon, iPod, iPhone etc) meditatii si rugaciuni pentru fiecare zi a saptamanii. Muzica aleasa, vocile si modalitatea de interpretare, textele citite, aplicatiile Scripturale, intrebarile fine dar patrunzatoare… toate te apropie in fiecare zi mai mult de Creator.

In goana noastra, intre cafeaua de dimineata si drumul catre lucru constientizam in fiecare zi nevoia de ruga. Numai ca timpul rezervat ei se scurteaza tot mai mult. Mai mult, arareori putem sa punem frau rugaciunilor de forma. Cu greu putem sa ne strunim gandurile care zboara la problemele de peste zi si numai de rugaciune nu le arde.

Pray as you go! Roaga-te in timp ce mergi! Roaga-te neincetat! Si daca ai un ajutor in acest demers este cu atat mai bine. Va invit sa incercati si voi. Saitul il gasiti aici

Interesant ar fi sa aflam cati dintre noi ar fi gata sa ajute la un astfel de proiect in limba romana? Tu ai fi dispus (a)?

2 răspunsuri

  1. Sunt de acord si practic rugaciunea in timp ce merg sau lucrez. Dar cred ca este foarte important sa ai un timp special de inchinare personal. Numai asa ajungi la o crestere spirituala autentica. Sunt foarte multe carti devotionale . Practic de mai multi ani un timp de inchinare citind Biblia si rugandu-ma intr-un loc singur. Imi fac si notite intr-un caiet special pentru aceasta. Am produs si un „Ghid pentru citirea zilnica a Bibliei ” ,ceva practic si eficient.
    Vezi http://danlucescu.wordpress.com

  2. RUGATI-VA !!,-NEANCETAT NU !,-ESTE O RECOMANDAREA..,-E O PORUNCA,-..RUGACIUNEA E CEL MAI MINUNAT LUCRU CARE TI-SE POATE INTAMPLA,-…NUMAI CA E FOARTE GREA PT. SUFLETUL INPATIMIT,-CARE EFECTIV …,-NU !,PRIMESTE RUGACIUNEA SI PREZENTA LUI DUMNEZEU…-DEACEEA,-DUHUL SFANT ..MIJLOCESTE CU SUSPINE NEGRAITE..PT.NOI,SI ALEGERILE NOATRE GRESITE…,-RUGACIUNEA FIIND A STA DE VORBA CU DUMNEZEU CEL SFANT…,-SI MILIOANELELE DE PACATE ALE NOASTRE NE INPIEDICA…,-SCRIPTURA NE ARATA CA RUGACIUNEA ARE 9 TREPTE..,-SA INCEPEM CU RUGACIUNEA…SI DUMNEZEU SA NE AJUTE SA CRESTEM IN RUGACIUNE …,-PANA LA CEA CURATA ..,-SI DINCOLO DE RUGACIUNE CARE E EXPERIENTA LUMINII NECREATE…,-VEDEREA LUMINII…,TU STAI..RE BUCURI..SI DUHUL TAU ..INPREUNA CU DUHUL SFANT CONTEMPLA PREZENTA SLAVEI LUI DUMNEZEU,…-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: