Ochii care strălucesc

În urmă cu câteva săptămâni am dat peste un link spre un discurs remarcabil. E vorba despre pledoaria lui Benjamin Zander pentru frumuseţea muzicii clasice. Am ascultat discursul cu sufletul la gură sperând că nu se va opri prea curând… la sfârşit aveam ochii în lacrimi şi în suflet se aşternea încă o dată speranţa.

Nu pot să nu mă opresc şi să mă întreb cum ar fi dacă am înceta să numărăm mâinile şi persoanele din biserică şi am număra doar ochii care strălucesc după fiecare cântare sau predică; în definitiv doar ei există cu adevărat.

Aici găsiţi înregistrarea (vestea bună este că puteţi să alegeţi şi subtitrarea în română)

© 2009 ganditorul.wordpress.com Video

6 răspunsuri

 1. Mai sunt ochi care stralucesc?

 2. Paul…
  Cred ca tot mai putini ochi stralucesc si vina se imparte in farame si alearga bezmetica prin sistemul nostru, asezandu-se pe caciuli diferite… cred de asemenea ca putem apride, macar cat o plapanda secunda, scateia in ochii celor care ne inconjoara si facand asta putem sa ne numim „Oameni”. Mai cred si ca scanteia sperantei nu este ultima din Cutia Pandorei ci prima din flacarile pasiunii ce se rastignea pe Golgota…
  astea le cred si le ridic la rang de filosofie de viata…
  tu ce crezi?

 3. Exista sublim si in alte genuri , dragilor, nu numai in muzica „clasica”, zona care cuprinde si piese slabe si foarte slabe….
  De cele mai multe ori lipseste calitatea si prin adunarile noastre, si aici ma refer la muzica si la spiritualitatea celor ce canta .
  Desigur ca nu „judecam”pentru ca nu ni se canta noua ci Domnului.Un motiv foarte serios sa cautam calitatea….chiar daca se canta cu mult….suflet, poate ar trebui si ceva talent.
  Aaaa , nepotismul, am inteles…

 4. wow. ce frumos explica acest Zander muzica. Cine e inzestrat cu un dar de la Dumnezeu si cu pasiune ptr ceea ce face poate fi folosit ptr a trezi inspiratia chiar si in cei mai neinteresati oameni; te poate determina sa-ti revizuiesti chiar opiniile si gusturile formate intr-un domeniu.
  Multumesc ptr link. A fost o inspiratie ptr mine !

 5. Imagineaza-ti pe cineva care ar predica cuvintele vietii vesnice cu aceeasi pasiune cu care Zander vorbeste despre muzica…

 6. :-) exact asta am facut in timp ce ascultam: ma imaginam vorbindu-le oamenilor cu aceeasi pasiune despre Dumnezeu… si despre muzica :-b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: